Autodiefstal is helaas aan de orde van de dag. Om ervoor te zorgen dat ze met jouw auto niet ver komen, kun je tegenwoordig bij ons een Regent Track en Trace diefstalbeveilingssysteem in je auto laten inbouwen. Wat is dat precies en hoe werkt het? Eigenaar André de Jong legt het uit.

Gebeurt dat eigenlijk vaak, autodiefstal?
“Te vaak, iedere diefstal is er natuurlijk eentje teveel. Volgens het CBS werden in 2015 in heel Nederland meer dan 11.000 auto’s gestolen, waarvan 30 in Hoorn. Het zal je maar gebeuren dat ze er met je auto vandoor gaan. Dan ben je er goed ziek van.”

Wat doet zo’n beveilingssysteem?
We bouwen een klein elektronisch kastje in dat een signaal afgeeft en op die manier altijd te traceren is. Zodra een dief er met je auto vandoor gaat, krijg je een seintje op je mobiel en kun je  precies zien waar je auto, camper of caravan zich bevindt. In samenwerking met de politie heb je op die manier in no time je vervoersmiddel terug.”

De term Track en Trace kennen we vooral van de postpakketjes. Is dat te vergelijken?
“Een beetje wel, het is namelijk ook een volgsysteem op basis van GPS en vergelijkbare diensten.”

Hoeveel kost zo’n systeem?
“Het kastje zelf leveren we vanaf € 205,78 exclusief btw. Inbouwen kost € 64,05 exclusief btw en verder hangt de prijs af van welk abonnement je kiest. En dat hangt weer af van wat je allemaal wilt kunnen uitlezen op je computer. Het systeem is bijvoorbeeld ook heel handig voor een exacte kilometerregistratie. Je hebt al een abonnement voor een paar euro per maand.”

Meer weten over het Regent Track en Trace beveiligingssysteem? Neem contact met ons op.