EgelMDF15

Naam: Reinhart (Rein) Goudsblom
Functie: Technisch specialist
Leeftijd: 52 jaar
Woonplaats: Oosthuizen
Thuisfront: getrouwd, een zoon van 14 jaar
Bij Garage de Egel sinds: 2,5 jaar

Waarom heb jij voor het autovak gekozen?
“Ik heb er niet echt voor gekozen. Ik was typisch zo’n jochie dat wel kon leren, niet naar school wilde. Mijn vader heeft er toen voor gezorgd dat ik bij Garage Kochheim aan de slag kon. Daar kon ik leren en werken tegelijk: ik verdiende er 150 gulden per week, dat vond ik wel interessant.”

Maar je bent wel in de autobranche gebleven. Wat sprak jou aan?
“Wat mij boeit, is de techniek. Het feit dat je met iets simpels iets groots kunt aansturen, dat vind ik mooi. Ik ben eigenlijk altijd wel met techniek bezig. Laatst op de wintersport leerde ik een jongen kennen van de TU Delft met wie ik veel over het Higgs-deeltje heb gepraat. Heel interessant vind ik dat. Het werd bij mij toevallig autotechniek, maar het had dus ook iets heel anders kunnen zijn.”

Hoe ben je bij De Egel terecht gekomen?
“Ik was werkloos, ontslagen vanwege de recessie. Ik heb toen geflyerd bij een aantal garagebedrijven in de regio waar ik graag zou werken. De Egel had net een nieuwe eigenaar, André, en die had een vacature. We hebben een lang gesprek gehad waarin André uitlegde welke kant hij op wilde met het bedrijf. Het paste in zijn nieuwe visie om een allround expert als mij aan te nemen. En het klikte gewoon.”

Een nieuwe visie dus. Wat is er veranderd?
“Het bedrijf is 180 graden gedraaid sinds ik hier werk. De nadruk lag heel erg op banden, maar nu zijn we gewoon een volwaardig garagebedrijf.”

Wat vind jij het leukst aan je vak?
“Dat mensen met een probleem komen en ik het op een goede manier kan oplossen. Daarvoor doe ik alles wat in mijn macht ligt. Als ik er zelf niet direct uit kom, zoek ik verder. Bijvoorbeeld via gespecialiseerde forums en collega’s. Het is in mijn hele leven maar drie keer voorgekomen dat ik er echt niet uit kwam.”

Tenslotte: vertel eens iets over De Egel waarvan je denkt dat veel klanten het niet weten?
“Garage de Egel is een erkend leerbedrijf. We leiden leerlingen van het Horizon College op voor het vak, op vmbo niveau 4. Ik ben gecertificeerd om leerlingen te coachen en mijn beoordeling kan meetellen voor hun examen. Het is leuk om je kennis over te dragen: als iemand echt wil, dat krijgt hij veel bij mij. Sommige oud-leerlingen komen hier nog steeds over de vloer, met andere heb ik soms telefonisch nog contact.”

Klik hier om kennis te maken met ons hele team.