Paul

Even voorstellen… Paul Beentjes

Naam: Paul Beentjes
Functie: service adviseur
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Zwaag
Thuisfront: woont samen met Natascha
Bij Garage de Egel sinds: 2003
 
Waar komt jouw passie voor auto’s vandaan?
“Volgens mijn moeder was ‘auto’ het eerste woord dat ik zei. Later was ik vaak bezig met dingen in elkaar knutselen en daar van alles bij bedenken. Dus het zat er al wel jong in.”

Hoe is het uiteindelijk je vak geworden?                   
“Ik heb een tijdje getwijfeld tussen mijn huidige vak en het onderwijs. Uitleggen en vertellen vind ik namelijk ook erg leuk, daarom ben ik de pabo gaan doen. Uiteindelijk werden het toch de auto’s. Als jochie van 16 had ik een zaterdagbaantje bij De Egel en via wat omzwervingen ben ik hier uiteindelijk teruggevraagd, maar dan voor de fulltime servicefunctie die ik nu heb.”

Wat vind jij het leukst aan je vak?
“De veelzijdigheid. Doordat ik technische kennis heb, help ik soms mee in de werkplaats, dat deed ik tenslotte als zaterdaghulpje ook al. Als het druk is, neem ik taken als uitlijnen en bandenreparaties over, zodat de monteur zijn handen vrij heeft voor belangrijker werk. Daarnaast vind ik het leuk om klanten dingen uit te leggen. Mensen vinden een garage vaak duur, maar dat komt omdat ze niet snappen wat er allemaal moet gebeuren. Ik vind het leuk om ze dat in Jip-en-Janneketaal met schematische tekeningetjes uit te leggen. Kan ik toch nog iets met dat lesgeven!”

Je collega’s noemen je ‘onze velgenspecialist’. Wat heb jij met velgen?
“Ik heb een soort databank in mijn hoofd: als ik een auto zie, weet ik meteen welke velgen er wel of niet onder passen. Vandaar dat velgenvragen meestal bij mij komen. Geeft niks, ik vind het juist leuk om met mensen te overleggen en te laten zien waarom bijvoorbeeld een auto met mooie rondingen en een strakke velg niet goed samen gaan. Ik verkoop niet om het verkopen, maar ik wil de klant goed informeren en het gevoel geven dat hij een goede keus maakt.”

Waar loop jij warm voor naast je werk?
“Ik houd erg van Latijns-Amerikaans dansen in een team met acht paren. Dat heb ik jarenlang heel fanatiek op topniveau gedaan bij Double V, een bekende formatie hier in de buurt. Er zijn periodes geweest dat ik naast mijn werk 20 uur per week trainde en dat we met het team de hele wereld over gingen. Daar ben ik best trots op! Zoveel tijd kan en wil ik er nu niet meer insteken, daarom zit ik nu in een ander team. Maar ik vind het nog steeds heel leuk om te doen. Met een team samen tot het uiterste gaan, vind ik een geweldige uitdaging. Dat ervaar ik in mijn werk net zo.”

Tenslotte: vertel eens iets over De Egel waarvan je denkt dat veel klanten het niet weten?
“Ik denk dat we hier meer kunnen dan mensen vermoeden. We hier zoveel technische kennis in huis, daar zou menig ander autobedrijf jaloers op zijn. We lossen hier soms problemen op waar dealerbedrijven niet uitkomen en daarin gaan we tot het uiterste. Als je bij ons komt, weet je dat je kwaliteit krijgt en dat je goed geholpen wordt.”

Klik hier om kennis te maken met ons hele team.