Jolanda

Naam: Jolanda Timmer
Functie: Service-adviseur
Werkdagen: Maandag, dinsdag en woensdag
Leeftijd: 50 jaar
Woonplaats: Blokker
Thuisfront: Getrouwd, twee kinderen van 17 en 19 jaar

Wat heb jij met auto’s?
“Best veel, ik denk dat ik er meer vanaf weet dan de gemiddelde vrouw. Mijn vader had vroeger een transportbedrijf, dus ik ben opgegroeid met auto’s en vrachtwagens. Toch werd ik telefoniste bij Vlaar supermarkten, dat later Dekamarkt werd. Daar ontmoette ik iemand van Peugeot die mij graag in zijn bedrijf wilde hebben. Zo ben ik de autobranche in gerold.”

Hoe ben je uiteindelijk bij De Egel terecht gekomen?
“Via Peugeot kwam ik bij Citroën, maar ik stopte met werken toen de kinderen kwamen. Mijn vader had inmiddels het transportbedrijf verkocht en gebruikte de ruimte als caravanstalplaats. De vorige eigenaar van De Egel had daar zijn caravan staan en vroeg of ik bij hem wilde komen werken. Omdat na drie jaar thuis met de kinderen de muren zo’n beetje op me af kwamen, nam ik het aanbod graag aan.”

Wat houdt je werk precies in? En wat vind je er zo leuk aan?
“Ik ontvang klanten aan de balie, neem de telefoon op, doe de facturatie en de werkplaatsplanning en stuur de monteurs aan. Ik zit hier helemaal op mijn stek, want ik vind het heerlijk om met mensen om te gaan. Ook vind ik het lekker om in een mannenomgeving te werken, al moet je wel je bekkie kunnen roeren. Met vrouwen onderling is het vaak haat en nijd. Mannen schelden gewoon een keer als ze iets niet zint en dan is het klaar. Daar houd ik van.”

Wanneer heb jij een goede werkdag gehad?
“Het is fijn als mensen met een probleem bij je binnenkomen en weer blij en tevreden de deur uit gaan. Klanten het gevoel geven dat ze graag weer bij je terugkomen, dat is mijn prioriteit.”

Wat voor auto rijd je zelf?
“Een Peugeot, ik ben aan het merk blijven hangen. Mijn man werkte daar als automonteur, we hebben elkaar op het werk leren kennen. Veel onderhoud doet hij zelf, maar voor de grotere dingen gaat onze auto natuurlijk naar De Egel.”

Tenslotte: vertel eens iets over De Egel waarvan je denkt dat veel klanten het niet weten?
“Door onze vorige naam, Egel Banden, dachten veel mensen dat je bij ons alleen terecht kon voor banden. Maar wij zijn een allround garage en doen alle voorkomende werkzaamheden aan auto’s. Zoals onderhoud, APK’s, aircoservice en uitlezen van storingen. Onze nieuwe naam, Garage de Egel, past daarom ook veel beter bij ons. Het zegt meer wat we doen.”