Wanneer u al wat langer klant bij ons bent, zult u hem ongetwijfeld kennen: onze technisch specialist Albert Henneman werkt namelijk al meer dan 30 jaar bij ons bedrijf! Voor wie het genoegen nog niet heeft gehad, stellen wij deze bevlogen ‘vakidioot’ graag even voor.

Naam: Albert Henneman
Functie: Technisch specialist
Leeftijd: 52 jaar
Woonplaats: Bovenkarspel
Thuisfront: Getrouwd, geen kinderen
Bij Garage de Egel sinds: meer dan 30 jaar

Hoe ben je in het autovak terecht gekomen?
“Je hebt van die mensen die al heel jong weten wat ze willen worden. Ik was vier toen ik wist dat ik iets met auto’s wilde doen. Ik was de jongste uit het gezin, we woonden in Beverwijk en mijn vader had daar een bloembollenbedrijf. Maar aan het eind van de straat stond een tankstationnetje met een garage erbij. Daar liep ik altijd heen en dan ging ik zogenaamd helpen. Ik mocht bijvoorbeeld een band naar een auto rollen en dan kreeg ik een ijsje. Dus de keuze voor de opleiding tot tweede monteur was voor niemand een verrassing.”

Wat vind jij de grootste uitdaging in je werk?
“Het allerleukste vind ik het verfraaien en verbeteren van auto’s. Dingen doen die je ziet, zoals mooie wielen onder een auto zetten of een goede sportuitlaat monteren. Maar ik houd ook heel erg van sleutelen. Bij mijn vader thuis in de garage was ik ook altijd bezig met mijn eigen bromfiets. Ik heb zelf een tijdje brommertjes opgekocht om ze op te knappen en weer te verkopen. Gingen we met de aanhanger van mijn vader allemaal adresjes uit de advertenties langs.”

Jij bent dus echt iemand die houdt van zijn vak?
“Ja, sterker nog: in mijn vrije tijd sta ik ook vaak te sleutelen. Mijn vrouw heeft een oldtimer Fiat 500 en zelf heb ik een oude Yamaha brommer, precies zo’n zelfde als toen ik zestien was. Het grappige is dat een aantal mensen bij mij in de buurt ook een oud bromfietsje rijden. Soms gaan we er met z’n allen op uit, hartstikke gezellig. Dan hebben we veel bekijks. Mensen steken vaak hun duim op of roepen dat ze er vroeger zelf ook zo eentje hebben gehad. Leuk hoor!”

Je werkt al heel lang bij Garage de Egel. Hoe is dat zo gekomen?
“Aan het eind van mijn opleiding had ik een stageadres nodig. Ik besloot het actief aan te pakken en heb een advertentie in de krant gezet. De voormalig eigenaar van Garage de Egel belde al snel op en vroeg me of ik wilde komen praten. Binnen een week was ik er aan het werk en ik ben nooit meer weggegaan.”

Kun je iets over jullie bedrijf vertellen wat mensen het nog niet weten?
“Ik denk niet dat iedereen weet dat wij heel goed zijn in het verhelpen van storingen. Mijn collega Rein is een echte diagnose specialist, hij is geweldig in het opsporen van storingen. Zelf volg ik ook regelmatig bijscholingscursussen op dit gebied, dus we zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. In onze werkplaats hebben we de allernieuwste uitleesapparatuur staan en als we er daarmee niet uitkomen, hebben we ook altijd nog een hulplijn met mensen die in onze computer kunnen meekijken. Geen probleem zo gek of wij lossen het op, het is onze eer te na om iemand te laten wegrijden zonder dat wij hem of haar hebben kunnen helpen.”

Heb je een voorbeeld?
“Ja, een tijdje terug kwam er een mevrouw bij ons met een storing aan haar Volkswagen. De dealer kon het niet oplossen en ze vroeg of wij het eens wilden proberen. Dat moet je natuurlijk niet tegen ons zeggen! Toen we de auto uitlazen op onze Bosch apparatuur, rolde er vier A4’tjes met storingen uit. Toen Rein een aantal simpele dingen had gedaan en de auto opnieuw uitlas, waren er nog maar vier storingen over. Hij heeft toen het contactslot vervangen en daarna was alles verholpen. Die mevrouw ging blij de deur weer uit en komt sindsdien ook blij weer terug voor onderhoud en andere zaken!”