Tip: uw verlichting te checken in een raam

EgelMDF54 liggend

Service-adviseur Jolanda Timmer: “Dat was schrikken, van de week op de A7. Het was nog donker en erg druk op de weg. Voor mij reed een auto die achteraf een kapotte achterlamp en een defect remlicht bleek te hebben. Ik had dus niet in de gaten dat hij aan het remmen was. Gelukkig liep het goed af, maar deze bestuurder had echt even zijn verlichting moeten controleren. Bijvoorbeeld in de weerspiegeling van een raam.”

Dieptriest
“Het is dieptriest wat ik zie rijden nu het weer langer donker is. Auto’s met een kapotte voorlamp, auto’s waarvan de ene lamp heel fel schijnt en de ander nauwelijks… Bij nieuwere auto’s krijgt u als bestuurder een melding op uw dashboard als er iets aan de hand is met uw buitenverlichting. Dan is het aan te raden om meteen te kijken wat er aan de hand is en de kapotte lamp te (laten) vervangen: doorrijden kan echt levensgevaarlijk zijn. Bij oudere auto’s krijgt u vaak geen melding. Parkeert u een keer in bij een raam, bijvoorbeeld een etalage, check dan in de weerspiegeling van het raam of alle verlichting nog werkt. Ook een muur kan op die manier dienst doen. Kleine moeite, toch?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *