Wat is het verschil tussen onderhoud en APK?

EgelMDF32 liggend

Aan onze balie merken we vaak dat mensen denken dat een APK hetzelfde is als een onderhoudsbeurt. Maar dat is niet zo: een APK is alleen een controle en heeft niks met onderhoud te maken. Eigenaar André de Jong legt het uit.

“APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Die keuring is bedoeld om te controleren of uw auto veilig is en niet teveel schadelijke stoffen uitstoot. Dat is heel iets anders dan een onderhoudsbeurt, daarom betaalt u daar ook een andere prijs voor. Het is overigens wel slim om een APK-keuring met een onderhoudsbeurt te combineren, omdat de APK in dat geval gratis is. Dat scheelt u 30 euro en dat is toch weer mooi meegenomen…

Overleg
Blijkt tijdens het controleren dat uw auto niet aan alle eisen voldoet om door de keuring te komen, dan nemen we altijd contact met u op om te overleggen wat voor u de beste oplossing is. Het is goed om te beseffen dat zo’n keuring altijd een momentopname is. Zit er dus bijvoorbeeld wettelijk gezien nog nét voldoende profiel op uw banden om door de keuring te komen, dan zullen we u toch adviseren om meteen voor nieuwe banden te kiezen. Niet om daar zelf beter van te worden, maar omdat we niet willen dat u binnen afzienbare tijd op onveilige banden zult rijden. Veiligheid staat bij Garage De Egel immers voorop!”

Wilt u een afspraak maken voor uw APK-keuring en/of onderhoudsbeurt? Klik dan hier.

One thought on “Wat is het verschil tussen onderhoud en APK?

  1. Lauren de Bruijn Reply

    Ik wist niet dat er zo’ verschil tussen APK en onderhoud is! Ook vind ik het leuk dat je adviseert om APK-keuring met een onderhoudsbeurt te combineren, omdat de APK in dat geval gratis is. Ik heb net mijn eerste auto gekocht, en ik wil alles over zijn onderhoud en APK weten. Bedankt voor het advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *