Zwaar beladen op vakantie? Bandenspanning aanpassen!

meten_bandenspanning_a

Flink wat bagage en uw hele gezin mee in de auto? Verhoog dan uw bandenspanning voor meer veiligheid en minder brandstofverbruik. Service-adviseur Paul Beentjes licht dit toe.

Service-adviseur Paul Beentjes: “Bij een zware belading drukt uw auto harder op uw banden. Als u niks doet, wordt het contactoppervlak van het rubber met de weg groter. Dat kan voor wrijving en dus hitte zorgen. Dat betekent: meer kans op een klapband. Door die hitte vervormt bovendien het rubber, waardoor de banden kunnen gaan ‘dweilen’, zoals wij dat noemen. U heeft dan minder grip op de weg, waardoor u bijvoorbeeld uit de bocht kunt vliegen. Ook heeft u een langere remweg en meer risico op aquaplaning.

Ook goed om te weten: een auto met onderspanning verbruikt veel meer benzine. Ga maar eens fietsen met slappe banden, dan merkt u vanzelf dat u veel harder moet trappen dan wanneer uw banden op spanning zijn. Voor uw auto is dat niet anders. U bent dus een dief van uw eigen vakantieportemonnee wanneer u op te zachte banden op weg gaat.

Vindt u het aanpassen van uw bandenspanning te veel gedoe of weet u niet hoe dat moet? Maak dan een aantal dagen voor vertrek een afspraak bij ons voor een vakantiecheck. Wij passen dan uw bandenspanning aan, maar lopen ook meteen uw olie, koel-, rem- en ruitensproeiervloeistof na en checken uw verlichting. Zo kunt u voor 25 euro veilig en zorgeloos op vakantie! Bel meteen, op 0229 – 235350.” #egelvakantiecheck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *